Donald Trump şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2024
Externe 16 noiembrie 2022, 15:47 | 427

Donald Trump şi-a depus marţi candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Într-un discurs ținut ieri în faţa susţinătorilor săi la reşedinţa din Florida, fostul stăpân al Casei Albe a promis să ”lupte așa cum nimeni nu a mai luptat vreodată” de acum până în ziua alegerilor din noiembrie 2024.

DONALD TRUMP: "Pentru a face America măreață din nou, îmi anunț în această seară candidatura pentru funcția de președinte al Statelor Unite."

”În urmă cu doi ani am fost o națiune măreață și în curând vom fi din nou o națiune măreață”, a continuat Donald Trump. Anunțul vine mai devreme decât de obicei, chiar și într-o țară cunoscută pentru campaniile prezidențiale prelungite, și semnalează interesul său de a descuraja alți posibili contracandidați, precum guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, sau fostul său vicepreședinte, Mike Pence, să facă o ofertă pentru nominalizarea Partidului Republican, scrie AFP.

Donald Trump, mogul imobiliar miliardar, câștigător în 2016 în competiția electorală cu fostul secretar de stat american și prima doamnă Hillary Clinton, a declarat că nu candidează din cauza politicii, ci datorită iubirii sale pentru Statele Unite. ”Candidez pentru că lumea nu a văzut încă adevărata glorie a ceea ce poate fi această națiune”, a spus Trump în fața susținătorilor săi. Trump a evitat injuriile care au marcat alte apariții publice, optând în schimb pentru o critică a președinției lui Joe Biden.

În căutarea unei potențiale revanșe cu președintele democrat, Trump și-a făcut anunțul la proprietatea sa Mar-a-Lago din Florida, la o săptămână după alegerile de la jumătatea mandatului, în care republicanii nu au reușit să câștige atâtea locuri în Congres câte sperau.

Trump a pierdut alegerile din 2020 în fața lui Biden, dar a refuzat să își recunoască înfrângerea, susținând că a pierdut din cauza fraudelor electorale. Oficialii federali și de stat au declarat că nu există dovezi credibile că alegerile din 2020 au fost viciate.

Opinia ta contează. Comentează!