Candidatul Igor Dodon și-a scos susținătorii în stradă, la un marș electoral
Politic 13 noiembrie 2020, 16:27 | 1729

Candidatul Igor Dodon și-a scos susținătorii în stradă, la un marș electoral. Organizatorii spun că au venit mii de manifestanți, deși Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a interzis evenimentele publice cu mai mult de 50 de participanți. În ciuda restricțiilor, puțini oameni purtau mască de protecție, iar dacă și aveau, o foloseau incorect. De distanțare socială, nici vorbă.

Mulțimea a mărșăluit prin centrul orașului, spre Scuarul Teatrului de Operă și Balet.

Printre manifestanți erau mulți adolescenți. Aceștia spun că fac parte din Garda Tânără a Partidului Socialiștilor.

În timpul filmărilor, reporterul nostru a fost apostrofat de către deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, unul dintre organizatorii mitingului pro-Dodon.

Mulți participanți la marș confirmă că au fost chemați la acțiune de către reprezentanții PSRM.

Prim-ministrul Ion Chicu a evitat să răspundă cum a fost posibilă organizarea unui marș cu participarea a mii de persoane, în plină pandemie.

ION CHICU, prim-ministru: "Socialiștii în frunte azi cu candidatul Igor Dodon organizează un marș prin oraș, la care participă sute oameni, cum vedeți dvs acest marș în contextul în care ieri s-a înregistrat un număr record de noi cazuri? - Mulțumesc, altă întrebare."

Astfel de manifestații electorale au fost organizate astăzi în mai multe localități, printre care Fălești, Glodeni sau Comrat.

Opinia ta contează. Comentează!