Jurnalul orei 17, 17 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 17 ianuarie 2024, 17:51 | 810

Prezentat de Călin Jucovschi

V-ați întrebat vreodată, în aceste zile de iarnă grea, câți bani au fost alocați pentru curățarea de omăt a orașului Chișinău? Noi am aflat că pentru anul curent, la bugetul municipal au fost transferate circa 293 de milioane de lei, dintre care o anumită sumă are o destinație clară - pentru deszăpezire. Cum s-au cheltuit banii, știu doar cei de la Primărie, dar nimeni nu suflă o vorbă, deocamdată. Cert este că o bună parte a orașului zace și acum în troiene, iar nemulțumirea cetățenilor nu scade.

În ultimele 12 luni, inspectorii de mediu au întocmit peste 1300 de procese contravenționale pentru tăierea ilicită a arborilor din fâșiile verzi. Cifra este în creștere față de anul trecut. Prejudiciul material ajunge la șase milioane de lei. Inspectorii spun că acest caz este îngrijorător, deoarece oamenii nu înțeleg care este dauna provocată mediului.

Moscova solicită Chișinăului să deschidă secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia, programate pentru luna martie. Cererea a fost recepționată și este examinată de către Ministerul de Externe. În context, unii experți de la Chișinău afirmă că esența acestui demers constă în testarea situației din perspectiva referendumului anunțat de șefa statului, Maia Sandu. „Această schemă va fi folosită atunci, când Kremlinul va decide să demonstreze că Președinția de la Chișinău nu are sprijin”, ne-a declarat Andrei Curăraru, expert WatchDog.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie