Mai multă prudență, de Paște
Social 12 aprilie 2023, 17:25 | 439

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă enoriașii și clericii să fie mai prudenți atunci când aprind lumânări sau candele, pentru a preveni izbucnirea incendiilor. De la începutul lunii martie, angajații instituției au mers în peste o mie de lăcașe de cult din țară pentru a verifica dacă sunt respectate regulile de siguranță, dar și pentru a informa despre riscurile care pot apărea în perioada sărbătorilor pascale. O astfel de vizită a angajaților IGSU a avut loc și la biserica „Sfântul Dumitru” din sectorul Botanica al capitalei.

ȘTEFAN GUZUN, șef de secție, IGSU: "De obicei, persoanele sunt receptive la recomandările și măsurile înaintate de IGSU, mai ales persoanele în etate sau persoanele care merg mai des la biserică, care mai des sunt prezente la slujbele religioase în lăcașele de cult."

La biserica „Sfântul Dumitru” sunt instalate în jur de zece stingătoare și există mai multe ieșiri de evacuare în caz de incendiu, afirmă parohul lăcașului.

PAVEL BORȘEVSCHI, paroh al bisericii „Sfântul Dumitru”: "De aceea, tot ce ține de respectarea normelor anti-incendiare este la cel mai strict nivel. Când se vine cu verificări chiar ne bucurăm, pentru că ne mai fac și unele observații. Se merită."

SERGHEI JOSAN, șef de secție, IGSU: "Cele mai importante recomandări pe care le înaintează Inspectoratul Național pentru Situații de Urgență este menținerea în stare liberă a căilor de acces a autospecialelor pe teritoriul obiectivului, menținerea liberă a căilor de evacuare din interiorul lăcașului de cult."

Incendiile pot izbucni atunci când te aștepți mai puțin și din acest motiv precauția este foarte importantă, ne-au spus unii enoriași.

În acest an, în urma măsurilor de prevenţie a situaţiilor de urgență și excepționale, au fost instruite 3457 de persoane responsabile și slujitori ai lăcașelor de cult, privind minimalizarea riscului de producere a incendiilor sau accidentelor. Angajații IGSU au vizitat 1555 de lăcașe de cult ale diferitor confesiuni. Totodată, în Noaptea Învierii, vor fi antrenați peste 600 de angajați ai instituției, pentru a preveni eventuale riscuri.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie