Jurnalul orei 17, 5 Iulie
Jurnalul orei 17:00 5 iulie 2023, 19:26 | 619

Prezentat de Vasile Luchianu

Energia electrică livrată consumatorilor finali va fi mai ieftină. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetica a aprobat astăzi noile tarife la curentul furnizat de Premier Energy și FEE Nord.

Uniunea Europeană va oferi în continuare sprijinul necesar, de care are nevoie Republica Moldova pentru a începe negocierile de aderare la blocul comunitar. Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a menționat în cadrul unei întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, la Bruxelles, că a rămas impresionată de determinarea moldovenilor în calea spre aderare.

Primii pepeni verzi, sau harbujii, cum li se mai spun pe la noi, au apărut în piețele din Chișinău. Majoritatea sunt importați, în special din Turcia, și costă 12 lei kilogramul. Specialiștii le recomandă oamenilor să cumpere pepenii verzi doar din locuri autorizate și neapărat să ceară de la vânzători certificatele, care confirmă inofensivitatea. Vlada Tomescu a fost la piața din strada Calea Basarabiei și a aflat ce cred vânzătorii, dar și cumpărătorii, despre calitatea pepenilor verzi.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie