Jurnalul orei 17, 11 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 11 ianuarie 2024, 17:51 | 899

Prezentat de Vasile Luchianu

Trei persoane, între care un preot, au mers la Judecătoria Chișinău cu sediul Buiucani ca să garanteze pentru eliberarea din arest preventiv a omului de încredere a lui Vladimir Andronachi, Anatolie Blonschi, reținut în dosarul „Frauda Bancară”. Informația a fost comunicată de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, după ce ședința de judecată, la care a fost prezent Blonschi, a fost întreruptă și va fi reluată luni, 15 ianuarie.

Federația Rusă a interzis intrarea pe teritoriul său pentru mai mulți oficiali, dar și jurnaliști din Republica Moldova. În „lista neagră” a Moscovei a fost inclus și directorul general al Jurnal TV, Adrian Buraga. Informația privind interdicțiile Moscovei a fost comunicată de Ministerul de Externe de la Chișinău. Astfel de măsuri devin deja obișnuite în agenda autorităților ruse, au comentat reprezentnații diplomației moldovenești.

Republica Moldova ocupă penultimul loc într-un clasament al celor mai puternice armate din lume. Potrivit Global Firepower, suntem pe locul 144 dintr-un total de 145 de țări. Armata Republicii Moldova e mai bună decât cea a Bhutanului, o țară din sudul Asiei, care e pe ultimul loc.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie