Un nou curs la Universitatea Pedagogică
Social 11 aprilie 2023, 17:38 | 667

Game Design-ul și Animația sunt studiate la tot mai multe instituții de învățământ superioar din Chișinău. Facultatea de Arte Plastice și Design de la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” a lansat în premieră astfel de cursuri. Studenții spun că sunt bucuroși că își vor putea dezvolta abilități din domeniul tehnologiilor inovative. Facultatea a fost dotată și cu echipamentele necesare, procurate cu sprijinul USAID, Suediei și Marii Britanii. Acestea au costat peste 70 de mii de dolari.

JOHN RIORDAN, șef adjunct al Misiunii USAID: "Aceasta a fost intenția programului: de a oferi studenților o cale de a-și lărgi orizonturile, de a învăța abilități noi, de a-și dezvolta talentul și de a avea acces la cele mai bune echipamente."

Unii studenți ne-au spus că au așteptat de mult timp ca la facultatea lor să se predea un curs de animație. Este o profesie a viitorului, consideră ei.

Deocamdată studenții fac doar figuri geometrice, pentru că aceasta este cel mai simplu, afirmă ei.

CRISTINA ZOICA DUMITRU, lector: "Reprezintă posibilitatea de a exprima o poveste prin mișcare, prin emoții și de a construi bazele unui filmuleț. Animația este mijlocul de expresie pentru filme, jocuri comerciale."

Pentru a putea desfășura cursul de Game Design și Animație, facultatea a fost dotată cu 23 de calculatoare performante și 16 tablete.

ANA SIMAC, decan al Facultății de Arte Plastice și Design: "Evident că acest program a fost necesar datorită cererii pieței muncii. Sunt foarte necesari specialiști în domeniul industriilor creative pentru încadrarea în piața muncii din Moldova și peste hotare."

Acesta este al doilea laborator deschis în cadrul proiectului „Profesiile Viitorului”, implementat de USAID, Suedia și Marea Britanie. Cursul de Game Design și Animație este predat pentru 43 de elevi de la Facultatea de Arte Plastice și Design.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie