Jurnalul orei 17, 7 Martie
Jurnalul orei 17:00 7 martie 2023, 18:40 | 592

Prezentat de Vasile Luchianu

Guvernul a aprobat astăzi Strategia de dezvoltare a educației pentru următorii șapte ani. Documentul prevede sporirea calității educației, implementarea tehnologiilor digitale, precum și asigurarea sistemului educațional cu personal didactic calificat și competent. Aprobarea proiectului a fost marcată însă de un schimb de replici între premierul Dorin Recean și bașcanul de la Comrat, Irina Vlah.

Dosarul, în care este vizată verișoara lui Veaceslav Platon, Marina Marohina, a fost expediat judecătorilor, anunță Procuratura Anticorupție. Potrivit anchetei, Marina Marohina a fabricat și a pus în circulație un card fals, și ar fi comis infracțiunii de spălare a banilor în proporții deosebit de mari. Învinuita este de negăsit. Investigațiile au fost făcute în lipsa acesteia.

Peste o mie de minori au fost implicați în diverse fărădelegi, în anul trecut. Acest fenomen a apărut din cauza lipsei comunicării, afirmă psihologii, care le recomandă părinților să discute cât mai des cu copiii lor. Situația e gravă, spun și responsabilii de la Inspectoratul Național de Securitate Publică. Potrivit acestora, numărul infracțiunilor în rândul adolescenților a crescut constat, anul trecut, comparativ cu anul 2021.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie