Jurnalul orei 17, 4 August
Jurnalul orei 17:00 4 august 2023, 17:43 | 1837

Prezentat de Sofia Obadă

Găurirea și otrăvirea cu substanțe toxice a unor copaci din sectorul Botanica este un fapt confirmat. Inspectoratul pentru Protecția Mediului urmează să depună o sesizare la poliție, care să investigheze acest caz. Se întâmplă după ce postul nostru de televiziune a difuzat la sfârșitul lunii iunie un reportaj despre vătămarea, de către necunoscuți a mai multor arbori din peisajul orașului. Reprezentanții Primăriei afirmau atunci că Jurnal TV emite informații eronate, care știrbesc din imaginea primarului Ion Ceban. Acum, aceștia se eschivează de la replică. Am încercat în repetate rânduri să obținem o reacție la concluziile Inspectoratului de Mediu, dar responsabilii din administrația publică nu ne-au răspuns la apel.

De la roșii și castraveți, până la miez de nucă și poame de tot felul! Cumpărătorii merg la piață cu noaptea în cap, pentru a prinde cea mai proaspătă marfă, numai bună pentru conservare. Comercianții au de toate, dar spun că așteptau mai mulți clienți. Oricum, se vând repede și bine ardeii grași și vinetele. Care sunt prețurile la Piața Angro din Calea Basarabiei aflăm din reportajul semnat de Vlada Tomescu.

Armata Națională are, de azi încolo, mai mult echipament american. Donația primită azi din partea Statelor Unite include căști, veste de protecție, optică și armament de infanterie, în valoare totală de peste trei milioane de lei. Militarii spun că până acum utilizau obiecte făcute pe timpul Uniunii Sovietice, care sunt învechite din toate punctele de vedere.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie