Jurnalul orei 17, 29 Iunie
Jurnalul orei 17:00 29 iunie 2023, 17:51 | 607

Prezentat de Vasile Luchianu

Franța este măcinată, din nou, de tensiuni. Un val de proteste violente a izbucnit după ce un polițist a ucis un adolescent de 17 ani, care încerca să scape de un control rutier în apropiere de Paris, scrie AFP. Moartea tânărului a provocat o reacție puternică în societate. Dimineața, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a convocat o reuniune de criză şi a denunţat violenţele stradale, după ce ieri a condamnat uciderea adolescentului. Astăzi, procurorii au anunțat că folosirea armei de foc de către polițist, împotriva tânărului, nu a fost justificată, din punct de vedere legal.

Rata de încarcerare în regiunea transnistreană rămâne cea mai mare din Europa, fiind de 451 de deținuți la 100 de mii de locuitori. Acest indice este în creștere cu 16 unități, comparativ cu anul trecut. Datele se regăsesc într-un raport publicat de Asociația Promo-LEX.

Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă au pregătit un nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova care va contracara impactul războiului ruso-ucrainean asupra țării noastre. Pachetul are cinci priorități, inclusiv sprijinirea reformelor și asigurarea securității energetice a Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie