Sandu: Declararea stării de urgență este o tentativă a clanurilor mafiote de a-și păstra puterea și banii
Politic 1 aprilie 2021, 15:39 | 7632

O tentativă a clanurilor mafiote de a-și păstra puterea, influența și banii. Astfel a comentat președintele Maia Sandu decizia de ieri a Parlamentului prvind instituirea stării de urgență. Șefa statului a declarat în emisiunea ”Secretele Puterii”că actuala majoritate parlamentară are un singur scop - amânarea alegerilor anticipate.

Maia Sandu a declarat că instituirea stării de urgență nu este nicidecum un semn de grijă față de viața și sănătatea cetățenilor. Asta pentru că decizia nu a fost însoțită de un plan concret pentru redresarea situației pandemice.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Este o decizie goală. Nu are nimic în ea care să spună ce este starea de urgență, cum aceste măsuri - care lipsesc - vor conduce la micșorarea numărului de oameni care se infectează, cum vor compen sați cei care vor avea de pierdut anumire venituri și cum bugetul le va compensa aceste lucruri. A venit doar o singură frază - ”stare de urgență” - și eu așa înțeleg că este o încercare de a mai amâna dizolvarea acestui Parlament."

Șefa statului a admis că în cazul în care starea de urgență se va dovedi a fi doar un spectacol politic, iar situația epidemiologică nu se va ameliora, decizia Parlamentului ar putea fi contestată la Curtea Constituțională.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "- Eu vreau să sper că Guvernul chiar dacă s-a prezentat nepregătit la Parlament, o să vină cu niște măsuri concrete și o să spunpă ”facem A, B, C, D” și în două săptămâni reducem substanțial numărul de îmbolnăviri și, respectiv, se va reduce presiunea pe spitale și spitalele vor putea să salveze mai multe vieți. Eu vreau să văd acest lucru. Dacă nu voi vedea nimic, dacă voi vedea exact aceeași atitutine ca și până acum îmi rezerv dreptul să acționez în modul respectiv. - Deci, nu excludeți posibilitatea de a contesta această decizie."

Maia Sandu a mai declarat că în cazul în care Curtea Constituțională va constata că au fost întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului, atunci alegerile anticipate vor avea loc curând. Asta chiar dacă înțelege că actualii guvernanți ”nu vor renunța ușor și vor pune la bătaie totul ca să se mențină la putere”.

Opinia ta contează. Comentează!