Jurnalul orei 17, 15 Iunie
Jurnalul orei 17:00 15 iunie 2023, 17:45 | 598

Prezentat de Vasile Luchianu

Grupul de state împotriva corupției al Consiliului Europei este deranjat de faptul că o serie de țări aplică restrictiv dreptul de acces la informații. Republica Moldova face parte din lista celor șase țări, supuse procedurii de neconformitate a rundei de evaluare GRECO. În aceste condiții, instituția a cerut autorităților de la Chișinău să respecte standardele internaționale în domeniul accesului la informații. Responsabilii de la Guvern au spus că vor analiza raportul și vor reveni ulterior cu o reacție.

Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu. Astfel Curtea de Apel a menținut decizia judecătoriei Ciocana din data de 7 iunie, care i-a prelungit măsura de arest preventiv pentru încă 20 de zile.

Parlamentul i-a desemnat astăzi pe cei șase membri ai Comisiei de evaluare externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție. Trei dintre membrii Comisiei au fost propuși chiar de legislativ, iar alți trei sunt cetățeni străini și au fost propuși de partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie