Fratele fostului procuror Roman Statnâi a depus o plângere împotriva Jurnal TV
Politic 25 iunie 2021, 18:27 | 1393

Investigația Jurnal TV despre averea fostului procuror Roman Statnîi, care locuiește într-o casă de lux ce nu a figurat niciodată în declarațiile sale de avere, a ajuns în atenția Consiliului Audiovizualului. Fratele fostului procuror, Alexandru, a depus o plângere, în care s-a arătat nemulțumit că jurnaliștii l-au filmat pe fratele său fără acordul prealabil al acestuia. Autoritatea de reglementare în domeniul audiovizualului a constat că echipa de investigație de la Jurnal TV a respectat toate rigorile deontologice, iar petiția a fost respinsă.

ALA URSU-ANTOCI, președinte CA: "A respinge plângerea fără număr din 1 iunie, înaintată de domnul Alexandru Statnâi. Cine este pentru? Unanim."

În petiție, Alexandru Statnâi a acuzat Jurnal TV că ar fi furnizat informații false și tendențioase cu scopul de a denigra imaginea și onoarea fratelui său, Roman Statnâi, fost procuror anticorupție. Urmare a monitorizării, Consiliul a constatat că în procesul de documentare a investigației „Căsuța de vacanță a lui Roman Statnîi” au fost respectate toate rigorile deontologice. În ancheta jurnalistică, postul nostru de televiziune a arătat că Roman Statnâi își duce traiul într-o gospodărie de lux, amplasată într-o suburbie a capitalei, iar casa nu s-a regăsit niciodată în declarațiile sale de avere, fiind înregistrată pe fratele acestuia.

Opinia ta contează. Comentează!