Jurnalul orei 17, 1 Martie
Jurnalul orei 17:00 1 martie 2023, 17:50 | 735

Prezentat de Vasile Luchianu

La concursul proiectelor pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale ar putea fi antrenați arhitecți din Singapore, Filipine, Franța, Germania sau Statele Unite. Până acum, doar un proiect este creat de către specialiști din Republica Moldova, ne-a declarat Alina Ostapov, consilierul ministrului Culturii.

Peste 50 de litri de sânge au donat astăzi studenții Universității Tehnice. Procedura s-a desfășurat într-o sală de cursuri, unde specialiștii de la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui au instalat echipamentul necesar. Tinerii nu s-au lenevit să vină la primele ore ale dimineții. ”Un astfel de efort merită pentru a salva alte vieți”, ne-au spus ei.

Republica Moldova este interesată să coopereze cu Grecia în domeniul energetic, inclusiv în ceea ce privește importul de gaze naturale lichefiate. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu după întrevederea cu șefa statului elen, Katerina Sakellaropoulou care se află la Chișinău. Această vizită este prima după aproape 20 de ani de când un președinte al Greciei a fost în Republica Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie