Jurnalul orei 17, 31 August
Jurnalul orei 17:00 31 august 2023, 17:31 | 625

Prezentat de Vasile Luchianu

Ziua limbii române a fost marcată în acest an de o competiție. Peste 450 de persoane au participat la ”Marea dictare națională”, un eveniment desfășurat în aer liber, în Scuarul Teatrului de Operă și Balet. Până a porni să facă acest exercițiu, oamenii au declarat la unison că iubesc limba română și sunt gata să își testeze gradul de însușire a gramaticii. Cei mai buni cunoscători ai limbii și literaturii române vor fi anunțați până pe 10 septembrie.

Un omagiu inedit l-a adus limbii române ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks. Diplomatul a înregistrat o piesă rock, cântând poezia „În limba ta”, de Grigore Vieru. Linia melodică a fost inspirată de un șlagăr al formației letone Livi, „Dzimta Valoda”, ale cărui text este de fapt o interpretare a versurilor scrise de Grigore Vieru.

Militarii primului contingent al Armatei Naționale detașat în misiunea Forței Interimare a Națiunilor Unite în Liban au venit acasă. Cei 32 de pacificatori au fost întâmpinați de către cei dragi pe Aeroportul din Chișinău, unde îi așteptau cu nerăbdare. Misiunea din Liban a durat șase luni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie