Reparația Președinției, subiect tabu
Politic 2 aprilie 2018, 20:06 | 1877

Reparația clădirii Președinției a devenit un subiect tabu în Parlament. Șeful fracțiunii PD, Marian Lupu, s-a arătat enervat de faptul că liderul deputaților PLDM, Tudor Deliu, a vrut să afle cât costă reabilitarea edificiului și pe ce căi ajung banii la Chișinău. Lupu i-a răspuns că asemenea chestiuni se discută nu oricum, ci doar într-un cadru special, la ora întrebărilor. "Nu ne citiți lecții", a replicat Deliu, indignat că autoritățile încearcă să evite discuțiile.

Schimbul de replici s-a produs înainte de aprobarea ordinii de zi. Deputatul PLDM, Tudor Deliu, susține că ministrul Finanțelor și șeful Agenției pentru achiziții publice refuză să ofere informații despre Președinție.

Niciun responsabil nu a mai venit în fața deputaților pentru a răspunde la întrebări. În schimb, Tudor Deliu a primit o scrisoare în care i s-a comunicat că Ministerul Finanțelor nu are un răspuns cu privire la cheltuielile legate de reparația Președinției.

Amintim că lansarea oficială a reconstrucției instituției cu pricina a început la sfârșitul lunii februarie. Reprezentanţii companiei turceşti Sonbay Group, care a câştigat o licitaţie organizată de Guvernul de la Ankara, spun că vor executa toate lucrările de reparţie, iar suma cheltuită se va ridica la zece milioane de euro. Tot atunci şeful statului i-a îndemnat pe cei, care îşi pun întrebări despre condiţiile acordării ajutorului financiar să "nu caute nod în papură". Mai mulți analiști au declarat că modul în care a fost prezentat ajutorul pentru reparaţia Preşedinţiei trezeşte suspiciuni de corupţie. Igor Dodon a spus că nu vede o problemă în faptul că reparaţia uneia dintre cele mai importante instituţii este finanţată de un stat străin.

Opinia ta contează. Comentează!