Prigojin își trimite mercenarii în saci
Externe 4 ianuarie 2023, 19:36 | 361

Șeful grupului rus de mercenari „Wagner”, Evgheni Prigojin, a fost filmat în timp ce vizita un subsol din apropierea frontului estic al Ucrainei, plin de cadavrele luptătorilor săi. Supranumit „bucătarul lui Putin”, Prigojin a fost surprins cum le urează soldaților morți „La mulţi ani!”, afirmând că, acum, „contractul lor s-a terminat”. Asta în contextul în care el a recrutat, ilegal, din pușcăriile Rusiei, mii de condamnați cărora le-a propus să lupte în Ucraina, cu promisiunea că dacă vor supraviețui jumătate de an, vor fi liberi.

Mulți dintre cei uciși și care au ajuns acum în saci negri de polietilenă erau foști deţinuţi, care au căzut victime în timpul luptelor acerbe pentru cucerirea oraşului Bahmut, pe care Rusia încearcă să-l preia încă din vară, relatează The Guardian. În timp ce mai multe cadavre sunt descărcate dintr-un camion, Prigojin poate fi auzit făcând urări de Anul Nou.

EVGHENI PRIGOJIN, șeful grupului rus de mercenari „Wagner”: "Asta e, băieți. Drum bun! La mulți ani!"

În morga improvizată, lui Prigojin i se arată trupurile neînsuflețite ale mercenarilor pe targă şi pe jos. O grămadă de cadavre în saci poate fi văzută stivuită până la nivelul umerilor în colţul uneia dintre încăperi.

EVGHENI PRIGOJIN, șeful grupului rus de mercenari „Wagner”: "- Evgheni Victorovici, cine zace aici? - Sunt luptătorii companiei private „Wagner”, care au murit pe front. Contractul lor s-a încheiat. Vor ”merge” acasă peste o săptămână."

Grupul de mercenari Wagner a jucat un rol-cheie în ofensiva rusă în estul Ucrainei. Luptătorii Wagner au fost adesea folosiţi ca trupe de şoc în atacurile frontale asupra poziţiilor soldaților ucraineni, în timp ce ruşii mobilizaţi recent sunt desfăşuraţi în roluri mai defensive. Într-un alt clip filmat în timpul vizitei sale pe frontul de est al Ucrainei, Evgheni Prigojin vorbeşte despre dificultăţile pe care le întâmpină forţele sale. "Toată lumea vrea să ştie când vom captura Artemovsk", spune el, folosind numele rusesc al oraşului ucrainean, Bahmut. Trupele ruseşti au încercat săptămâni întregi să captureze o singură casă în orașul Bahmut, susţine „bucătarul lui Putin”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie