Jurnalul orei 17, 28 Decembrie
Jurnalul orei 17:00 28 decembrie 2023, 20:20 | 1202

Prezentat de Vasile Luchianu

În Republica Moldova, circa 180 de mii de persoane muncesc fără un contract de muncă, iar mulți își primesc salariile integral sau parțial în plic. Ministrului Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a atras atenția că munca la negru continuă să fie o problemă majoră, iar autoritățile caută soluții pentru a combate acest fenomen. În cadrul prezentării raportului de activitate pentru anul 2023, Buzu s-a referit și la programul „Ajutor la contor”, dar a vorbit și despre unele obiective pentru 2024.

Peste o sută de copii din comuna Răzeni, raionul Ialoveni, merg în fiecare zi la o grădiniță a cărei tavan este spart. În timpul verii, părinții au renovat parțial încăperile unde merg copii lor, iar acum, după jumătate de an, tavanul a ajuns într-o stare deplorabilă din cauza precipitațiilor. Directorul grădiniței numărul unu „Ghiocel” ne-a spus că a mers de mai multe ori la primăria din sat pentru a cere sprijin pentru reparația acoperișului, dar nu a primit vreun răspuns clar.

Problema fuzionării a două instituții, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile, a fost abordat și astăzi, într-o conferință de presă susținută de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco. Potrivit acesteia, șeful viitoarei structuri nu va fi unul dintre actualii directori. „Ministerul Sănătății nu are o bună conlucrare cu directorii celor două spitale”, a precizat Nemerenco. Angajații nu vor fi eliberați, doar fiecare din ei va semna un contract adițional, a mai declarat ministrul Nemerenco.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie