Războiul din Ucraina se poate termina într-un singur fel: cu înfrângerea Rusiei, afirmă Statele Unite
Externe 4 mai 2022, 15:52 | 964

Războiul din Ucraina se poate termina într-un singur fel: cu înfrângerea Rusiei, afirmă Statele Unite. Ucraina este încrezătoare în victorie și nu renunță la niciun centimetru de pământ în favoarea Rusiei, aici fiind inclusă și peninsula Crimea, anexată ilegal de Moscova în 2014. „Crimeea va face parte din Ucraina”, a declarat în context Volodimir Zelenski pentru The Wall Street Journal.

”Ucraina are trei pași pe care vrea să-i bifeze, cu ajutorul diplomației. Primul ar fi descurajarea Rusiei. A doua etapă este revendicarea teritoriului pierdut. Și al treilea pas constă în restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei prin mijloace diplomatice”, a precizat Volodimir Zelenski.

VOLODIOMIR ZELENSKI: "Vedem un posibil regim de încetare a focului doar atunci când va fi o discuție între liderii celor două țări. Dacă voi avea o întrevedere cu Putin, atunci va fi un armistițiu. În alte cazuri întrevederea nu va avea loc. El (Putin - n.n.) trebuie personal să-și asume încetarea focului și să o facă public, ca să putem crede în asta. Dar un armistițiu nu înseamnă că trupele rusești vor rămâne acolo unde sunt acum, astfel fiind creat un conflict înghețat. Nu vom accepta un conflict înghețat."

„Nu ne retragem. Victoria va fi a noastră”, a adăugat Zelenski pentru The Wall Street Journal. Zelenski se așteaptă ca Rusia să plătească daune considerabile pentru distrugerile cauzate. Potrivit primelor estimări ar fi nevoie de 600 de miliarde de dolari pentru a restabili economia și infrastructura țării. „Vorbind despre restaurarea Ucrainei și cine ar trebui să o facă, cred că Rusia ar trebui”, a spus Zelenski. El este convins că întreaga Europă ar trebui să înțeleagă acest lucru și să ajute la refacerea Ucrainei.

Președintele american Joe Biden a declarat că războiul se poate termina într-un singur fel: cu înfrângerea Rusiei. Biden a ținut in discurs în timpul unei vizite la uzina Lockheed Martin din Alabama, unde sunt fabricate sisteme Javelin. Potrivit liderului de la Casa Albă, în Ucraina au fost trimise „câte zece rachete Javelin pentru fiecare tanc rusesc”.

JOE BIDEN: "În fiecare zi vedem la știri atrocitățile și crimele de război comise de trupele ruse la ordinul lui Putin. Toată lumea din Ucraina își apără țara, nu doar armata, oamenii de pe străzi. Bărbații și femeile luptă pentru libertate."

În Ucraina, oamenii care au luat armele merită sprijin. Trimițând arme ucrainenilor, cei care fac aceste arme (Javelin - n.n.), protejează America de al treilea război mondial, a declarat Joe Biden. Acest război trebuie să fie o înfrângere strategică pentru ruși, nu poate exista alt deznodământ, datorită faptului că America îi sprijină pe ucraineni”, a adăugat președintele american. El a menționat că de la începutul invaziei pe scară largă, Statele Unite au oferit peste 3 miliarde de dolari pentru a sprijini Ucraina. ”Este necesar ca Statele Unite să continue să trimită arme direct în prim-planul luptei pentru libertatea Ucrainei, precum și pentru sprijinirea continuă a poporului ucrainean”, a mai declarat Joe Biden la uzina Lockheed Martin din Alabama, unde sunt fabricate sisteme Javelin.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie