Jurnalul orei 17, 1 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 1 septembrie 2023, 17:48 | 728

Prezentat de Vasile Luchianu

Circa 300 de mii de elevi au început astăzi noul an școlar. Cu zâmbete și emoții, copiii au mers în sălile de clasă, unde s-a făcut prima prima lecție cu genericul „Moldova Europeană”, în contextul obținerii de către Republica Moldova a statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Echipa noastră de filmare a mers la Liceul ”Mircea cel Bătrân” din Chișinău.

Emoții mari au trăit astăzi și viitorii medici și farmaciști. Peste o mie de noi studenți la medicină au depus jurământul și au promis să fie devotați profesiei pe care au ales-o. Nu-i sperie anii lungi de studenție și spun că abia așteaptă să învețe și să aplice în practică cele învățate. Evenimentul solemn a avut loc la Palatul Național „Nicolae Sulac” din capitală.

Casa de cultură din satul Costești este unul dintre beneficiarii programului național „Satul European”, ediția 2022. Deși lucrările de renovare au început în februarie curent, acestea au fost sistate în scurt timp. Primarul localității spune că se întâmplă din cauza faptului că nu a recepționat documentele de finanțare. De partea cealaltă, Oficiul Național de Dezvoltarea Regională și Locală, aflat în subordinea Guvernului, notează că Primăria Costești avea datorii către Fondul Național pentru Dezvoltarea Regională.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie