Jurnalul orei 17, 3 Martie
Jurnalul orei 17:00 3 martie 2023, 17:37 | 840

Evaluarea candidaților pentru funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii și al Consiliului Superior al Procurorilor întârzie cu an. ”Întârzierea este justificată prin faptul că membrii comisiei pre-vetting au pus accent pe calitate, iar regulile de promovare sunt dure”, explică președintele comisiei, juristul olandez Herman von Hebel. ”Vrem să facem totul corect, o dată. Pentru că nu poți să repeți acest proces peste 4-5 ani”, a declarat el aseară, la emisiunea ”Cabinetul din umbră”, de la postul nostru de televiziune.

Șase noi cazuri de infecție cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, numită Kraken, au fost confirmate în Republica Moldova. Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță că a realizat o nouă secvențiere a probelor biologice pentru monitorizarea circulației tulpinilor COVID-19.

La Moldovagaz nu a fost asigurată o gestiune transparentă și conformă, au constat auditorii, care au elaborat și un raport. ”Moldovagaz” a cheltuit pentru construcția sediului de pe str. Pușkin aproximativ 500 de milioane de lei, în timp ce costul estimat inițial al sediului erau de 230 de milioane lei. Majoritatea documentelor aferente construcției au dispărut sau au fost distruse”, se artă în raportul Curții de Conturi, prezentat astăzi în plenul Parlamentului. Președintele „Moldovagaz” afirmă că toate documentele de care dispune compania au fost oferite echipei de audit.

Votarea online ar putea fi posibilă în Republica Moldova la scrutinul din 2024. Proiectul urma să fie implementat încă în 2016, dar concursul de împrejurări nu a fost favorabil, afirmă responsabilii de la Chișinău. Subiectul a fost abordat astăzi în cadrul unor dezbateri publice, la care au participat și experți din Estonia. Votul prin internet este aplicat la baltici de 18 ani încoace.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie