Jurnalul orei 17, 30 August
Jurnalul orei 17:00 30 august 2023, 18:03 | 529

Prezentat de Vasile Luchianu

Polițista care a urcat la volan în stare de ebrietate avansată și a ucis o persoană își va petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Ciocana, care au admis integral demersul procurorului. Femeia și-a recunoscut vina. Ea riscă până la opt ani de închisoare.

Agricultorii protestează iar în stradă. Nemulțumiți de recentele decizii ale autorităților de la Chișinău, mai mulți fermieri au venit astăzi la sediul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Oamenii cer, printre altele, simplificarea obținerii compensațiilor la cerealele de primă grupă și motorină pentru fermierii afectați de secetă. ”Problemele apar din cauza incompetenței Ministerului Agriculturii”, afirmă protestatarii.

Consumul de cultură scrisă și achiziția de cărți au nevoie să fie încurajate, acum, în era tehnologiei. Este opinia exprimată astăzi, de majoritatea participanților, la deschiderea celei de-a VI-a ediție a Salonului Internațional de Carte "Bookfest Chișinău”. Cele mai importante edituri de pe ambele maluri ale Prutului prezintă în total 30 de mii de volume de carte românească.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie