Jurnalul orei 17, 14 Iunie
Jurnalul orei 17:00 14 iunie 2023, 21:54 | 529

Prezentat de Vasile Luchianu

Cel puțin șase oameni au murit și mai mulți au fost răniți după ce rușii au atacat și noaptea trecută, cu rachete, orașul port Odesa și regiunea Donețk. Potrivit Comandamentului operativ Sud al forţelor armate ucrainene, un depozit din Odesa a fost lovit de o rachetă de croazieră de tip Kalibr, ucigând trei angajaţi și rănind alți zece

Statele membre ale Alianței Nord-Atlantice se pregătesc pentru summit-ul NATO ce va avea loc la Vilnius, luna viitoare. În context, secretarul general al Alianței a efectuat o vizită în Statele Unite, acolo unde a avut o întrevedere cu președintele american. La Casa Abă, Joe Biden a reiterat că aliații sunt uniți în a sprijini Ucraina atât timp cât este nevoie, în apărarea sa în fața invaziei ruse. Kievul face progrese în contraofensiva sa, iar sprijinul pe care îl oferim împreună Ucrainei face acum diferența pe câmpul de luptă, a punctat, la rândul său, Jens Stoltenberg.

Tribunalul anticorupție este o instituție necesară și aceasta va fi creată în ciuda oponenților, a declarat astăzi ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, după ședința Guvernului. Precizarea a fost făcută după ce Președinția a prezenta ieri Conceptul privind noua instanță specializată anticorupție. Potrivit documentului, Tribunalul anticorupție va avea până la 15 judecători. Unii experții în drept afirmă că nu există necesitatea unui asemenea tribunal, or judecătorii din primele instanțe pot examina cu ușurință și cauzele de corupție la nivel înalt. Ministrul Justiției nu este de acord cu acestă afirmație.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie