Jurnalul orei 17, 11 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 11 septembrie 2023, 19:16 | 533

Prezentat de Vasile Luchianu

Recoltarea prunelor e în plină desfășurare. Într-o livadă din satul Lozova, oamenii muncesc de dimineață până-n seară, adunând fructele, care urmează a fi exportate. Proprietarii, frații Gheorghe și Vasile Ursu, așteaptă o recoltă de aproape 400 tone de prune, în acest an, din livada lor de peste 20 de hectare. Fermierii sunt mulțumiți, dar nu pe deplin. De ce, aflăm din reportajul semnat de Vlada Tomescu.

Deținuții care muncesc în timpul ispășirii pedepsei beneficiază de reducerea termenului de detenție, iar unii reușesc să se reintegreze mai ușor în societate. Totuși, puțini dintre cei care ajung la închisoare pot să-și găsească vreo îndeletnicire. Este și cazul deținuților de la penitenciarul numărul 18 din Brănești. Aici, doar un pușcăriaș din patru are posibilitatea să lucreze în timpul ispășirii pedepsei. Deținuții sunt repartizați la muncă în funcție de preferințele și de abilitățile pe care le au.

O biserică din capitala Franței a inaugurat o capelă dedicată sportivilor înaintea Jocurilor Olimpice. Episcopia Parisului a deschis "Notre-Dame des sportifs", sau "capela sportivilor", un loc de ascultare și rugăciune pentru campionii și amatorii de sport deopotrivă, scrie AFP. Capela face parte din inițiativa "Sfintele Jocuri", care se desfășoară până la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie