Jurnalul orei 17, 9 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 9 ianuarie 2024, 20:13 | 931

Prezentat de Vasile Luchianu

În Chișinău, unii locuitori au pus mâna pe lopeți, fără să aștepte intervenția drumarilor. Mai rău e cu trotuarele - acestea sunt încă impracticabile, cu mici excepții. „Autoritățile nu își fac bine treaba”, consideră mulți cetățeni.

Mai mulți asistenți personali au desfășurat astăzi o acțiune de protest în fața Primăriei Chișinău. Manifestanții insistă ca primarul Ion Ceban să renunțe la decizia privind lichidarea serviciului de asistență socială și spun că această problemă trebuie să ajungă la Avocatul Poporului. În replică, Ion Ceban le-a recomandat protestatarilor să meargă la deszăpezirea orașului.

Fermierii furioși care s-au opus planurilor Berlinului de a reduce scutirile fiscale pentru agricultură au folosit tractoare pentru a bloca drumurile din Germania. Ieri, agricultorii au declanșat o serie de greve paralizante, scrie France 24. În ciuda protestelor, Guvernul german îşi impune planurile de economie, iar bugetul de austeritate pentru 2024 urmează să fie supus la vot în Bundestag.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie