Jurnalul orei 17, 11 Martie
Jurnalul orei 17:00 11 martie 2024, 19:15 | 537

Prezentat de Călin Jucovschi

Republica Moldova are toate instrumentele necesare pentru a face față războiului hibrid lansat de Rusia. „NATO va continua să sprijine Republica Moldova în consolidarea domeniilor cheie, cum ar fi securitatea energetică”, a declarat pentru Europa Liberă șefa Direcției parteneriatul estic a Alianței, Tanya Hartman.

Sintagma „limba română” rămâne în toată legislația, inclusiv în Constituție. Înalta Curte a respins sesizarea depusă de către deputații socialiști și comuniști împotriva legii votate de deputații puterii, prin care sintagmele „limba moldovenească”, „limba de stat”, „limba oficială”, „limba maternă” și „limba noastră” au fost substituite cu „limba română”.

Guvernul de la București a aprobat 200 de posturi clericale și alte 30 laice noi pentru reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române din Republica Moldova. Despre asta a anunțat Mitropolia Basarabiei, precizând că astfel vor fi salarizați preoții care au aderat recent sau intenționează să adere la aceasta. „Este un răspuns eficient la nevoile urgente ale Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia”, a declarat Mitropolitul Petru.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie