Jurnalul Săptămânii, 3 Februarie

Programul informativ de sinteză a celor mai importante știri și evenimente. Abordări obiective pe subiectele sociale de rezonanță națională și din afara țării.

În Chișinău a crescut simțitor numărul cazurilor de gripă și infecții respiratorii acute. Vestea bună e că secțiile dedicate bolnavilor de Covid se închid una după alta. Oricum, specialiștii le recomandă oamenilor să nu uite de igienă și să apeleze medicii la primele simptome ale bolii.

Coctailuri ce costă până în 550 de lei și cadouri de până la 4200 de lei! Asta prevede un Regulament de utilizare a banilor pentru deservirea delegațiilor și persoanelor oficiale străine, aprobat de Guvern. „Facem cheltuieli în corespundere cu persoana”, a argumentat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru.

Ping pong între autoritățile locale și cele centrale. După ce Primăria Chișinău a impus o plată pentru grupele cu program prelungit în școli, Comisia pentru Situații Excepționale a anulat această decizie. Mai mut. A fost anulat și ordinul prin care CSE municipal a abrogat ordinul Ministerului Educației și Cercetării referitor la demisia șefului Direcției educație, Andrei Pavaloi. În cazul nerespectării acestei decizii, vor fi implicate Centrul Național Anticorupție și Procuratura, spune ministrul Educației.

Opinia ta contează. Comentează!