Nuntă moldovenească pusă în scenă
Social 3 noiembrie 2023, 17:29 | 549

Dans, muzică și multe tradiții. Sunt elementele unui spectacol neobișnuit care va avea loc pe scena Palatul de Cultură al Feroviarilor. Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc” vor arăta publicului o nuntă moldovenească, așa cum era pe timpuri. În scenă vor urca artiștii Igor Cuciuc, Ana Dabija, dar și dansatorii trupei „Joc”, în roluri de miri, nași și invitați de onoare.

Dansatorii Ansamblului Național „Joc” spun că pregătirile sunt în toi, iar efortul ar urma să fie apreciat de spectatori.

Mirii spun că pun mult suflet în rolul pe care și l-au asumat.

Organizatorii spun că spectatorii urmează a fi întâmpinat cu muzică și voie bună, exact cum a fost pe vremuri.

MARIAN GHERAS, dirijor: "Noi sperăm să avem public, să avem nuntași care să petreacă așa un moment cu toată lumea, împreună să dăm acea stare de toamnă târzie. Nunțile cum se făceau odată, cu alai, cu toate tradițiile acelea frumoase."

ALIONA STRÂMBEANU, director general, Ansamblul Academic de Dansuri Populare „JOC” : "Fiecare spectator este de fapt nuntașul jocului. Este participant în calitate de nuntaș, care va fi întâmpinat cu muzică, plăcinte, un pahar de vin, vornicei. E o nuntă în stilul jocului, evident, cu multă culoare, frumusețe, poezie. Sunt momentele cele mai importante la nuntă."

ANDREI MALCOCI, coregraf-șef, Ansamblul Academic de Dansuri Populare „JOC”: "Am selectat câteva crâmpeie, să pun așa, care cât de cât ne-ar aduce spre nuntă, spre frumusețea nunții."

Concertul organizat de Ansamblul „Joc” va putea fi urmărit timp de două zile, pe 10 și 11 noiembrie, începând cu ora 18:00. Biletele pot fi cumpărate la Casele Palatului de Cultură al Feroviarilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie