Igor Grosu nu a vrut să vorbească despre echipa sa de guvernare
Politic 18 martie 2021, 19:29 | 2631

Igor Grosu, candidatul președintelui Maia Sandu pentru funcția de premier, a anunțat astăzi că „abordează desemnarea cu toată seriozitatea”. Igor Grosu a punctat și prioritățile programului său de guvernare - ieșirea din criza pandemică, combaterea corupției și declanșarea alegerilor anticipate. Opiniile deputaților în privința candidatului maiei Sandu pentru funcția de premier s-au împărțit. Socialiștii și cei din Platforma ”Pentru Moldova” și-au ale propriul candidat, deputații Platformei DA spun că nu înțeleg decizia președintelui Sandu, cei din grupul ”PRO Moldova” încă nu au luat o decizie, iar cei din PD evită să dea un răspuns clar. Aceștia spun doar că nu vor vota un candidat susținut de Partidul Șor.

IGOR GROSU, candidat desemnat: "Eu definitivez programul, lucrez la echipă. La bază va fi programul precedent. După aceasta o să am discuții cu fracțiunile. Eu îmi asum rolul foarte serios, dacă parlamentarii vor accepta argumentele mele, atunci o să trec la treabă imediat. N-o să mergem cu jumătăți de măsură."

Igor Grosu nu a vrut să dea detalii despre echipa de guvernare, afirmând doar că ar putea fi unele persoane propuse anterior pentru echipa Nataliei Gavrilița. Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a calificat desemnarea lui Igor Grosu drept un show politic și spune că Maia Sandu are o atitudine ostilă față de Platforma DA. Referindu-se la candidatul Vladimir Golovatiuc, Slusari a spus că nu are obiecții, dar odată ce acesta este susținut de Partidul Șor, deja nu este o opțiune.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat Platforma DA: "Igor Grosu a făcut copy paste din ideile cu care am venit noi și partidul Democrat, candidatura lui nu era în nicio discuție, iată el a plagiat și acum când susținătorii ne întreabă de ce nu este Platforma DA și de ce nu-i Andrei Năstase, eu ce să răspund?"

Liderul PD Pavel Filip a spus ferm că deputații formațiunii nu vor vota pentru un candidat susținut de Partidul ȘOR.

PAVEL FILIP, liderul partidului Democrat: "Acest joc se numește cum să fugi de responsabilitate, eu cred că lucrul acesta se întâmplă. Doamna președinte și PAS-ul vor să spună că nu au pârghiile necesare și nu știu ce se întâmplă acuma, pe de altă parte PSRM zice că este Maia Sandu este cea care a obținut victoria la alegeri și ea trebuie să poarte răspunderea, niciunul nu se gândește la cetățeni."

Andrian Candu, liderul grupului ”Pro Moldova” spune că va examina cele două candidaturi după ce Curtea Constituțională va decide în privința decretului semnat de președintele Maia Sandu, care l-a numit pe Igor Grosu drept candidat pentru funcția de premier.

ANDRIAN CANDU, liderul Pro Moldova: "Acum trebuie să avem puțină răbdare și să așteptăm decizia CC, dacă decretul președintelui este legal sau nu și atunci ne vom formula și noi poziția politică."

În opinia Platformei ”Pentru Moldova”, Vladimir Golovatiuc este candidatul potrivit pentru funcția de premier.

DENIS ULANOV, deputat partidul ȘOR: "Credem că în această perioadă grea, perioadă de criză, este nevoie de un candidat pentru funcția de premier. Vladimir Golovatiuc este persoana potrivită pentru această funcție, profesionist, economist, politician cu experiență, și diplomat. "

Opinia ta contează. Comentează!