Ambasadorul SUA: Washingtonul nu are dovezi că Rusia intenționează să-și extindă războiul în Moldova
Externe 4 mai 2022, 20:24 | 717

Washingtonul nu are dovezi că Rusia intenționează să invadeze Republica Moldova. Declarația a fost făcută de ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent Logsdon, în cadrul unei întâlniri cu studenții Facultății Relații Internaționale Științe Politice și Administrative a Universității de Stat. Șeful misiunii diplomatice americane a menționat că Republica Moldova are ocazia unică de a urma calea europeană și de a ridica nivelul de trai al cetățenilor, deoarece a ales să se despartă de trecut.

Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău a declarat că ”invazia brutală a Rusiei în Ucraina i-a făcut pe mulți să se îngrijoreze de viitorul Republicii Moldova, iar încălcarea flagrantă de către Kremlin a dreptului internațional și încercările sale de a redesena harta Europei, cu arma, au provocat o mare îngrijorare în Moldova, în Statele Unite și în întreagă lume”. Totuși.

KENT D. LOGSDON, ambasadorul SUA în Republica Moldova: "SUA nu au dovezi că Rusia intenționează să-și extindă războiul în Moldova. Continuăm să monitorizăm situația și să împărtășim informațiile cu partenerii noștri din Moldova. După cum a spus președintele Biden, Putin va pierde acest război. Știu că este dificil să vedem acest lucru astăzi, pe măsură ce luptele continuă, dar știm că liderii autoritari, cum este Putin, care își invadează vecinii, sunt de partea greșită a istoriei. Invazia Rusiei în Ucraina este intolerabilă pentru oamenii iubitori de libertate."

Kent Logsdon a mai declarat că invazia Rusiei a creat multe provocări aici, iar Statele Unite sunt mândre să fie alături de Moldova în fața acestor provocări, inclusiv prin angajamentul de asistență americană suplimentară de peste 130 de milioane de dolari. Este vorba de asistență umanitară, sprijin pentru securitatea frontierei, securitatea energetică și economică, pentru media și justiție.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie