Consecinţele legii declarării voluntare
Politic 27 iulie 2018, 20:33 | 6754

Republica Moldova riscă să rateze și asistența din programul cu Fondul Monetar Internațional, după votarea controversatei legi privind stimularea fiscală. Declaraţia a fost făcută de către analistul politic de la Fundaţia Jamestown, Vladimir Socor, în cadrul emisiunii ”Cabinetul din Umbră”. Despre legea care prevede că orice bun nedeclarat poate fi introdus în câmpul legal contra unei taxe de doar trei la sută, a vorbit şi preşdintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

Andrei Năstase este convins că deputaţii care au decis ieri să părăsească sala de şedinţe a Parlamentului puteau să procedeze altfel - să pună presiune pe guvernare.

Andrei Năstase a vorbit şi despre aşa numita scădere a impozitelor pentru populaţie.

Val Butnaru şi invitatul său au vorbit şi despre reacţia Ambasadei SUA la Chişinău după votarea legii privind declararea voluntară şi stimularea fiscală.

Pentru evitarea izolării internaţionale a Republicii Moldova şi pentru oprirea dezmăţului este nevoie de o mobilizare masivă la protestul din 26 august, notează Andrei Năstase

Într-o intervenţie telefonică, analistul Fundaţiei Jamestown, Vladimir Socor, a declarat că după pierderea finanţării europene, Republica Moldova riscă să rămână şi fără suportul FMI-ului.

Nici șeful PD, Vladimir Plahotniuc, nici purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Vitalie Gamurari, n-au fost de găsit pentru a ne oferi o reacţie.

Opinia ta contează. Comentează!