Valeriu Munteanu părăseşte PL
Politic 11 decembrie 2018, 20:44 | 2957

Fostul vicepreşedinte al Partidului Liberal Valeriu Munteanu a părăsit formaţiunea politică şi va susţine în alegerile parlamentare din februarie viitorul bloc electoral ACUM. El a declarat astăzi că preşdintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, nu-şi doreşte consolidarea forţelor proeuropene, iar proaspătul lider al PL, Dorin Chirtoacă, se subordonează agendei impuse de Ghimpu. În replică, Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu afirmă că Valeriu Munteanu este un mincinos.

Valeriu Munteanu a declarat că a susținut deschis și insistent în interiorul partidului participarea PL-ului la alegerile parlamentare alături de PAS, Platforma DA și PLDM, iar începând cu data de 5 noiembrie, a participat la şase întâlniri ale liberalilor cu reprezentanții celor trei formațiuni.

Valeriu Munteanu a comunicat şi alte detalii din culisele discuţiilor purtate între PAS, Platforma DA şi PL.

La cea de-a cincea ședință de dialog, din data de 5 decembrie, părțile au convenit că până la ședința următoare, care a avut loc ieri, PL să ia o decizie finală privind participarea la alegeri alături de blocul ACUM, mai notează Valeriu Munteanu.

Valeriu Munteanu afirmă că cel care a luat decizia de a nu participa la alegeri alături de opoziţia unită este preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu.

Amintim că Valeriu Munteanu a fost anterior ministru al Mediului, deputat, iar între anii 2007 - 2009 a exercitat funcţia de primar în satul său de baştină, Floreni, Anenii Noi. În ianuarie 2016 el a făcut parte dintr-un grup de deputaţi, alături de Marian Lupu, Andrian Candu, Dumitru Diacov, Mihai Ghimpu şi Corina Fusu, care a mers la reşedinţa preşdintelui de la acea vreme, Nicolae Timofti, pentru a-i prezentata o declarație semnată de 55 de deputați întru susținerea candidaturii lui Vladimir Plahotniuc pentru funcția de prim-ministru. Nicolae Timofti a respins atunci candidatura, afirmând că există suspiciuni rezonabile că Vladimir Plahotniuc nu întrunește criteriile de integritate necesare.

Opinia ta contează. Comentează!