Sandu: În RM continuă să facă „legea” mai multe clanuri care încearcă să-și mențină sferele de influență
Politic 9 iunie 2021, 19:52 | 1038

În Republica Moldova continuă să facă „legea” mai multe clanuri care încearcă să-și mențină sferele de influență și chiar să le extindă. Declarația aparține președintelui Maia Sandu și a fost făcută la „Dialoguri cu Vlad Kulminski”, de la Jurnal TV.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Este gruparea lui Platon, este gruparea lui Plahotniuc, a lui Șor, este o grupare care lucrează pentru Dodon, este Nichiforciuc și Andronachi și cei din jurul lor. - Ce sferă de interese au? - Vedem ce se întâmplă astăzi în domeniul asigurărilor, când se încearcă anularea deciziilor comisiei responsabile de acest sector, anularea acestor decizii în instanță și sunt judecători care fac ușor acest lucru și, prin asta, se încearcă obținerea companiilor. Apoi în sistemul bancar, care încă nu și-a revenit complet după fraudă, iarăși se încearcă să se lovească în unele bănci, tot prin instanțe. Și în alte instituții de stat, în fonduri publice."

Maia Sandu s-a referit și la anularea decretului fostului șef al statului privind numirea judecătorului Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

MAIA SANDU, președinta Republicii Moldova: "Am luat această decizie pentru că legea nu a fost respectată atunci când a fost ales în Consiliul Superior al Magistraturii în calitate de președinte al Curții de Apel Chișinău. Desigur că aceasta nu a fost cea mai elegantă măsură, dar, din păcate, timpul măsurilor elegante a trecut."

Judecătorul Vladislav Clima a calificat această decizie ca fiind ilegală și a declarat că o va contesta. De asemenea, Maia Sandu a fost întrebată despre acuzațiile că, în exercitarea funcției de președinte, ar primi indicații din afara țării.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Niciodată nu am luat și nu iau decizii dictate. Mereu iau decizii reieșind din interesele țării. Cei care mă acuză, ar trebui să spună concret: ce decizie a fost luată cu sfaturi din afară. Că nu le place că avem anticipate? Asta și-au dorit oamenii noștri. Nu am mereu cele mai bune soluții, dar știu să ascult și, dacă cineva are o soluție mai bună decât mine, o s-o ascult. Uneori nu există soluții ideale. Dar cei care mă acuză că primesc indicații din afară vor ca oamenii să vadă dușmanul în afara țării. Ei vor ca oamenii să uite că politicienii moldoveni fură acest popor."

Persoanele vizate în interviu de către Maia Sandu au negat anterior acuzațiile.

Opinia ta contează. Comentează!