Jurnalul orei 17, 8 Septembrie
Jurnalul orei 17:00 8 septembrie 2023, 21:45 | 585

Prezentat de Vasile Luchianu

Un cetățean al Republicii Moldova, care se întorcea din Italia, a fost reținut la frontieră după ce l-ar fi amenințat cu moartea pe un conațional. Plângerea la poliție a fost depusă de Marin Pavlescu, tânărul care a denunțat anterior că este hărțuit în armată pentru că este homosexual. Bănuitul s-a ales cu dosar penal și riscă amendă de până la 37 de mii de lei sau trei ani de închisoare.

Un nou atac masiv cu rachete, lansat de Rusia în noaptea de joi spre vineri, face victime în Ucraina. Potrivit Kievului, patru persoane au fost ucise și zeci au fost rănite, scrie AFP. A fost atacată pentru a cincea oară în această săptămână și infrastructura portuară din Odesa. Rusia trebuie să înceteze atacurile, a declarat azi președintele Consiliului European. Suntem în ziua cu numărul 562 de când Rusia a declanșat un război neprovocat în Ucraina.

Vara 2023 a fost cea mai caldă înregistrată vreodată, potrivit datelor publicate de Serviciul pentru Schimbări Climatice al Uniunii Europene. Se estimează că luna august a fost cu aproximativ 1,5 grade Celsius mai caldă decât media preindustrială pentru perioada 1850-1900, scrie Reuters. Iulie rămâne cea mai fierbinte lună înregistrată vreodată, în timp ce recordul din august o face pe vara din emisfera nordică cea mai fierbinte, de când au început înregistrările, în 1940.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie