Igor Dodon spune că PSRM-Șor va insista ca Vladimir Golovatiuc să ceară votul de încredere al deputaților
Politic 19 martie 2021, 17:28 | 1871

Șeful socialiștilor, Igor Dodon, spune că, dacă decretul Maiei Sandu privind desemnarea lui Igor Grosu la funcția de premier va fi declarat constituțional, deputații PSRM-Șor vor face tot posibilul ca, în fruntea Guvernului, să ajungă Vladimir Golovatiuc. În caz contrar, blocajul politic și consituțional va continua și în lunile următoare. Ce declarații a mai făcut Dodon în cadrul apariției sale online de astăzi, aflați în continuare.

IGOR DODON, șeful PSRM: "Eu consider că noi nu trebuie să votăm pentru Guvernul Grosu din mai multe considerente. Eu cred că alegătorii noștri la sigur nu vor ca noi să votăm pentru un astfel de candidat la funcția de prim-ministru. Decizia o vom lua cu colegii în această sală sau la Parlament, dacă vom ajunge la procesul de vot, dacă nu va fi declarat anti-constituțional decretul. Dar eu nu cred că noi trebuie să votăm pentru această candidatură. Dar decizia finală o vom lua împreună cu colegii!"

Dodon a spus că, dacă va fi învestit guvernul Grosu, acesta va avea zile numărate și va fi dat jos cu voturile deputaților socialiști.

IGOR DODON, șeful PSRM: "Dacă-l votați voi, votați-l!. Eu nu-l votez. Ținut vreo 2-3 luni, lasă să facă față la pandemie, lasă să demonstreze măsurile magice ale doamnei Maia Sandu din campania electorală și, pe urmă, el singue o să se ducă. O să-l ia oamenii în furci. Guvernul și pe președintele. În doi o să-i pună și o să-i fugărească. În cazul în care va fi votat."

Dodon spune că, dacă guvernul Grosu nu va fi votat, aceasta nu însemnă că drumul spre anticipate va fi deschis. Potrivit lui, va trebui ca și candidatul PSRM-Șor la fotoliul de premier, Vladimir Golovatiuc, să vină în Parlament și să ceară votul deputaților, chiar dacă cele două tentative de votare a noului guvern vor fi deja consumate. Dodon spune că va insista asupra acestui scenariu la Curtea Constituțională.

IGOR DODON, șeful PSRM: "Noi avem un candidat care are susținerea majorității deputaților. La ce bun atunci să dizolvi Parlamentul? Din acest motiv, indiferent de decizia de azi a Curții Constituționale, noi vom insista asupra subiectului. Candidatul majorității trebuie să ceară votul deputaților. E vorba de Vladimir Golovatiuc. Eu nu în zadar am mai spus că toate aceste jocuri nu vor aduce nimic. Vor genera un nou blocaj constituțional și juridic. Va trebui să ne așezăm la masa de discuții și să ne înțelegem."

Socialistul Dodon a mai spus că această situație de blocaj ar putea dura, iar pentru dezastrul sanitar și economic va fi responsabilă șefa statului, Maia Sandu.

IGOR DODON, șeful PSRM: "Țineți minte ce eu v-am spus? Nu tot ce zboară se mănâncă și nu schimbați hulubul porumbelul din mână pe coțovana de pe gard. Nu m-ați ascultat. Ați considerat că ”hai să facem o schimbare, poate o fi mai bine”. Nu. iată ați făcut schimbarea."

Solicitată pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a Președinției ne-a comunicat că ”nu comentează opiniile și judecățile de valoare”.

Opinia ta contează. Comentează!