Furtuna face ravagii în Dubai
Externe 17 aprilie 2024, 20:24 | 558

O furtună puternică a făcut prăpăd în Dubai. Într-o zi au căzut precipitații, cam cât plouă într-un an. „Sunt cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani”, scrie The Guardian.

Dubaiul a fost acoperit de ape, un fenomen de-a dreptul neașteptat pentru un oraș deșertic. S-au înregistrat peste 120 de mm de ploaie într-o zi, ceea ce este echivalentul a totalul precipitațiilor care se așteaptă într-un an în Emiratele Arabe Unite. Consecințele ploii de ieri sunt apocaliptice - case inundate, drumuri prăbușite și școli închise. În zona aeroportului internațional din Dubai, cel mai aglomerat din lume și centru de operațiuni al companiei aeriene Emirates, au căzut în medie 94,7 mm de precipitații. Zeci de curse au fost anulate sau redirecționate.

Rezidenții și turiștii au fugit din centrele comerciale și să caute zone mai înalte și cât mai sigure. Pe autostrăzi, șoferii fie au rămas blocați în mașini, fie le-au abandonat, în timp ce în stațiile de metrou apa le-a ajuns oamenilor până la glezne. Elevii din Oman și Emiratele Arabe învață de la distanță, în timp ce oamenii au primit ordin să lucreze de acasă. Poliția din Dubai a lansat luni un avertisment de siguranță prin care anunța cetățenii să evite plajele, precum și văile care s-ar putea fi supuse inundării.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie