În continuare, a fost prezentată o înregistrare video cu reconstruirea actelor, care s-au dovedit a fi dispoziții de plată.

După reconstituire s-a aflat când au fost emise aceste documente - începutul lunii octombrie.

Invitații emisiunii susțin că instituțiile de drept trebuie să verifice dacă astfel de acte nu ascund anumite ilegalități în afacerile controlate de către Ilan Șor.

Jurnalista de investigație crede că în acest caz s-ar putea demonstra existența unei contabilități duble.

Solicitată pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a primarului de Orhei, Alina Șargu, ne-a comunicat că Ilan Șor a făcut un comentariu cu referire la toate reportajele și investigațiile difuzate de către postul nostru de televiziune, după care a închis. Precizăm că de când a ajuns președinte al Consiliului de administraţie la Avia Invest, companie ce a luat în concesiune Aeroportul Chișinău, mașinile lui Ilan Șor au împânzit perimetrul din jurul instituției. Jurnal TV a filmat șapte automobile ce îi aparțin condamnatului primar de Orhei. Printre acestea și un Audi de lux, cu numărul de înmatriculare KKL 001. Nu doar cortegiul de bolizi poate fi văzut la aeroport, dar și microbuzele de la magazinele sociale ale controversatului businessman și politician.