Jurnalul orei 17, 15 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 15 aprilie 2024, 18:13 | 491

Prezentat de Vasile Luchianu

O nouă structură politică a apărut la Chișinău. Patru partide pro-europene s-au constituit într-un bloc, numit „Împreună”, în cadrul căruia vor participa la viitoarele alegeri. Este vorba de Platforma DA, Liga Orașelor și Comunelor, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, și Partidul Schimbării. Liderii acestora au semnat un „Pact pentru Europa”, care confirmă angajamentul de a urma calea integrării Republicii Moldova în spațiul comunitar.

Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat raportul Comisiei de evaluare externă a lui Ion Munteanu, candidat pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Ion Munteanu corespunde criteriilor de integritate etică și financiară, se arată într-un comunicat al CSM.

Ucraina a recunoscut că situaţia este „tensionată” pe frontul de est. Armata rusă exercită în continuare o presiune tot mai mare pentru a cuceri localitatea strategică Ceasiv Iar, în condiţiile în care forţele ucrainene se confruntă cu stocuri reduse de muniţie, relatează France Presse. Cucerirea acestei localităţi ar oferi armatei ruse şansa de a avansa în regiunea Doneţk, afirmă autoritățile de la Kiev.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie