Autoritățile de la București vor fi extrem de atente la desfășurarea scrutinului din 15 noiembrie
Politic 11 noiembrie 2020, 20:01 | 1029

Autoritățile de la București vor fi extrem de atente la desfășurarea scrutinului din această duminică, în Republica Moldova. Despre acest lucru a anunțat președintele Klaus Iohannis. Potrivit liderului de la Cotroceni, votul din 15 noiembrie va fi în favoarea unei evoluții democratice ireversibile.

KLAUS IOHANNIS, președintele României: "Vom fi extrem de atenți la desfășurarea scrutinului din această duminică, pentru a ne asigura că viitorul Republicii Moldova este decis exclusiv de votul liber exprimat al cetățenilor în cadrul unor alegeri democratice, corecte și libere de orice interferențe nedorite."

Klaus Iohannis a subliniat că drumul spre Europa este unul cu reforme curajoase în special în domeniul justiției și prin consolidarea democrației, iar România va continua să sprijine Republica Moldova în eforturile sale de modernizare.

KLAUS IOHANNIS, președintele României: "Deja țara noastră a investit semnificativ și dezinteresat în infrastructură, în proiecte de interconectare, în școli, spitale, grădinițe și multe alte domenii în folosul direct al cetățenilor, pentru dezvoltarea Republici Moldova și pentru consolidarea democrației."

Duminică va avea loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Pe 1 noiembrie, în primul tur de scrutin, candidatul PAS Maia Sandu a câștigat cu 36,16 la sută din voturile exprimate în fața candidatului Igor Dodon, susținut de PSRM, care a obținut 32,61 la sută.

Opinia ta contează. Comentează!