„Negocierea aderării trebuie să înceapă”
Politic 8 octombrie 2018, 20:31 | 1640

Negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană trebuie să înceapă cât mai curând. Este declarația europarlamentarului PPE, Daniel Buda, președintele PNL Cluj, evidențiată într-un comunicat al Platformei Demnitate și Adevăr. Potrivit acestuia, la o conferință susținută împreună cu primarul ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, Buda a subliniat că aceasta va fi o prioritate pentru noul Parlament European și noua Comisie Europeană.

Daniel Buda a declarat că deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană devine posibilă în contextul în care România va deține, pentru prima oară în istorie, anul viitor, președinția semestrială a Uniunii Europene.

La rândul său, președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a menționat că după ce opoziția democratică va prelua puterea deopotrivă în Republica Moldova și România, trebuie promovate proiecte concrete, care să aducă beneficii celor care trăiesc pe ambele maluri ale Prutului.

După conferința de presă, Andrei Năstase a vizitat festivalul „Produs de România”, care a reunit producători de alimente și artizani din toate regiunile românești, dar și Festivalul Internațional de Carte Transilvania. Pe lângă întâlnirile cu scriitorii, editori și politicieni români, primarul ales al Chișinăului a purtat discuții și cu fostul negociator-șef al României cu Uniunea Europeană, Vasile Pușcaș. În aceste zile, președintele Platformei Demnitate și Adevăr participă la o conferință dedicată orașelor inteligente, găzduită de către primarul PNL al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Opinia ta contează. Comentează!