Jurnalul orei 17, 18 Ianuarie
Jurnalul orei 17:00 18 ianuarie 2024, 20:59 | 733

Prezentat de Călin Jucovschi

Proiectul de lege privind alegerea procurorului general, avizat ieri de Guvern, a fost retras astăzi de pe ordinea de zi a Parlamentului. Autorul amendamentului la legea cu privire la Procuratură, deputatul PAS Igor Chiriac afirmă că „proiectul trebuie redactat astfel, încât să excludă mai multe lacune ce țin de definitivarea procedurii de selecție a procurorului general”.

Sute de protestatari s-au ciocnit miercuri cu poliția în regiunea autonomă Bașkiria, din Siberia rusească, la temperaturi de minus 20 de grade Celsius, într-o rară manifestare de indignare publică. Se întâmplă după ce o instanță l-a condamnat pe un activist local de mediu la patru ani de închisoare, scrie France 24. Fail Alsynov a fost încarcerat pentru comentarii rasiste, acuzații pe care le neagă.

Rusia a atacat Ucraina în noaptea de miercuri spre joi cu 33 de drone de fabricaţie iraniană şi a lansat rachete ghidate asupra oraşului Harkov. Potrivit autorităților de la Kiev, forțele antiaeriene au doborât 22 din dronele cu pricina. Între timp, rezervele scăzute împiedică apărarea estică a Ucrainei, notează Reuters. Soldații ucraineni spun că au puține muniții, pentru a-i împiedica pe ruși să treacă linia frontului. "Avem nevoie de mai multe arme de la parteneri", zic la unison militarii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie