Mai multe partide au contestat la Curtea de Apel decizia CEC privind numărul secțiilor de votare pentru diaspora
Politic 7 iunie 2021, 17:37 | 1336

Decizia Comisiei Electorale Centrale a fost contestată de către unele formațiuni politice, între care și Blocul „Renato Usatîi”. Trei judecători urmau să examineze documentul, dar reprezentanții lui Usatîi au cerut recuzarea unuia dintre ei. Cererea a fost respinsă.

Potrivit lui Renato Usatîi, contestația a fost înregistrată ieri dimineață. Politicianul spune că despre examinarea documentului el fost anunțat în condiții stranii.

RENATO USATÎI, liderul Blocul electoral „Renato Usatîi”: "Primim noi de pe un email de la Alexandrina invitație azi la ședință la orele 11. Și a nimerit în spam anunțul lor. Nu suntem de acord cu argumentele Comisiei Electorale Centrale că nu este posibil de a fi deschise peste 190 de secții de vot peste hotare."

Contestația urma să fie examinată astăzi la ora 11 de către judecătorii Anatolie Minciună, Ion Muruianu și Ecaterina Palanciuc. Aceasta din urmă a decis anularea rezultatelor alegerilor din Chișinău, din 2018. Reprezentanții lui Usatîi au cerut recuzarea lui Anatolie Minciună, în condițiile în care acesta se numără printre judecătorii, care în 2014 au exclus din cursa electorală Partidul ”Patria”.

NATALIA BAYRAM, avocat: "Dacă atunci Anatolie Minciună ne-a încălcat prin hotărârea aceea dreptul de a fi aleși există toate temeiurile de a suspecta că și astăzi dumnealui va emite o decizie defavorabilă."

MARINA ANTON, magistrat la Curtea de Apel Chișinău: "Colegiul civil decide: Respinge propunere de recuzare formulată de către avocații Natalia Bayram și Igor Pohilă, reprezentantul cu drept de vot consultativ, Tcaciuc Grigore, a judecătorului Curții de Apel Chișinău Anatolie Minciună. Examinarea cauzei continuă în același complet. Încheierea separat nu se supune niciunei căi de atac odată cu fondul cauzei."

Menționăm că azi contestații similare la Curtea de Apel Chișinău au depus Partidul Acțiune și Solidaritate, și Platforma DA.

Opinia ta contează. Comentează!