PD ar putea fi reorganizat
Politic 25 iunie 2019, 19:52 | 2614

Partidul Democrat ar urma să se reformeze, iar mai multe persoane din conducere ar trebui să plece, consideră preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov. El a declarat la un post de televiziune că cei din PD, și el personal, ar trebui să ceară iertare de la cetăţeni pentru acţiunile de până la trecerea formațiunii în opoziţie. Deputaţii Partidului Democrat nu privesc cu ochi buni demersul lui Diacov.

Întrebat dacă ar urma să fie demişi Constantin Botnari, Serghei Iaralov sau Vladimir Cebotari, Diacov a spus că nu va da niciun nume până sâmbătă. A spus, însă, că ar urma să fie ales un nou Consiliu Naţional al partidului, care să aleagă noii vicepreşedinţi ai formaţiunii. Ulterior, ar urma să fie convocat Congresul republican, care va vota noul preşedinte al Partidului Democrat. Majoritatea deputaţilor PD nu sunt de acord cu intenţia preşedintelui de onoare al formţiunii, Dumitru Diacov, de a-şi cere iertare în faţa cetăţenilor.

Alţi deputaţi PD nici nu au binevoit să discute cu presa sau au ironizat subiectul.

Potrivit lui Dumitru Diacov, Partidul Democrat ar urma să părăsească sediul de lux din centrul Chișinăului, amplasat între străzile Armenească și Bulgară, alături de locuința fostului şef al PD, Vlad Plahotniuc. Imobilul a aparţinut anterior Partidului Comuniștilor. 

Opinia ta contează. Comentează!