Scandal la Curtea de Conturi
Social 11 aprilie 2023, 19:33 | 733

Scandal la Curtea de Conturi. O angajată a instituției susține că președintele acesteia, Marian Lupu, i-ar fi făcut avansuri indecente. Pentru că l-ar fi respins pe șef, Tatiana Vozian s-a pomenit cu un dosar disciplinar. În replică, administrația Curții de Conturi afirmă că este vorba de o insinuare.

Tatiana Vozian, șefa Direcției generale metodologie, planificare și raportare din cadrul Curții de Conturi, spune că după ce i-ar fi refuzat avansurile lansate de către șeful instituției, Marian Lupu a pedepsit-o cu o ”mustrare aspră”. Angajata presupune că lui Marian Lupu nu-i convine faptul că o femeie candidează pentru funcția de președinte al Curții de Conturi.

TATIANA VOZIAN, șefa Direcției generale metodologie, planificare și raportare din cadrul Curții de Conturi: "Dumnealui nu este modest la expresii și m-am confruntat și eu în activitatea mea profesională cu avansuri, inclusiv cu expresii ca ”nu mă pot abține să te sărut atunci când îți văd fața tânără” sau să-mi sărute mâna. Chestii, care le consider absolut nepotrivite la locul de muncă."

Femeia susține că astfel de cazuri au mai fost la în cadrul instituției, însă conducerea nu a reacționat în corespundere.

TATIANA VOZIAN, șefa Direcției generale metodologie, planificare și raportare din cadrul Curții de Conturi: "Au mai fost cazuri că am raportat despre relații de natură sexuală între colegi, pe care nu le consider potrivite la locul și nici dumnealui, nici comisia de anchetă nu au luat atitudine. Ideea este că conducerea Curții cunoaște și mai mult ca atât, se pare că încurajează aceste fenomene la locul de muncă. Le aranjează deplasări peste hotare împreună."

Marian Lupu nu ne-a răspuns la telefon, pentru a comenta situația. Reacția a fost publicată pe pagina web a instituției.

DECLARAȚIA CURȚII DE CONTURI: "Curtea de Conturi consideră declarațiile menționate calomnii și insinuări, care denigrează imaginea persoanei cu demnitate publică și aduc prejudiciu imaginii instituției și a întregului colectiv. În mod regulamentar, Comisia de disciplină a examinat sesizările parvenite de la angajații din subordinea persoanei menționate, aceasta fiind învinuită de comportament abuziv cu încălcarea normelor etice."

În comunicat se arată că angajata Tatiana Vozian poate să atace în instanță decizia privind inițierea dosarului disciplinar.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie