Jurnalul orei 17, 4 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 4 aprilie 2024, 17:47 | 594

Prezentat de Vasile Luchianu

Serviciul Vamal rămâne fără șef. Igor Talmazan și-a anunțat astăzi demisia, după ce șapte subalterni de-ai săi de la Aeroportul Chișinău au fost audiați, fiind suspectați de corupție. Talmazan spune că „lupta împotriva corupției este un efort de lungă durată și este nevoie de o energie nouă pentru a duce la capăt această misiune”.

Porțiunea din scuarul de pe strada Maria Drăgan din sectorul Ciocana, care stă de izbeliște de trei ani, stârnește nemulțumiri în rândul oamenilor care locuiesc în preajmă. Autoritățile municipale ne-au spus că pentru efectuarea lucrărilor de reparație urmează să fie contractat un alt agent economic, decât cel care s-a ocupat de amenajarea scuarului înainte de alunecarea de teren din 2021. Noi am aflat ce companie urmează să execute lucrările și cât vor costa acestea.

Ședința extraordinară a Consiliului municipal Chișinău a început cu scandal. Consilierii PAS au propus examinarea modului de gestionare a bugetului municipal pentru anul trecut, dar aleșii PSRM, PCRM și cei din formațiunea primarului Ion Ceban s-au abținut de la vot. Consilierii PAS îi acuză pe aceștia din urmă că ignoră subiecte de interes public.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie