Baricadele vechiului regim
Politic 12 iunie 2019, 20:51 | 1608

Mascații au baricadat astăzi pentru mai multe ore sediul direcției a șasea a Inspectoratului Național de Investigații. I-au scos de acolo pe șase polițiști care au declarat aseară susținere noii conduceri. La fața locului s-au aflat noul ministru de Interne Andrei Năstase și exponentul vechiului regim în Inspectoratul General de Poliție, Alexandru Pânzari, demis de Guvernul Sandu.

Polițiștii din direcția a șasea a Inspectoratului Național de Investigații au fost întâmpinați azi dimineață când au venit la muncă de mascați, care mai întâi nu le-ar fi permis să intre în clădire, iar ulterior i-au ținut în interior pentru mai multe ore.

În clădire s-a aflat și Alexandru Pânzari, pe care noul guvern l-a demis acum două zile din funcția de șef al Inspectoratului General de Poliție. Ministrul de Interne Andrei Năstase a încercat să intre și el în sediul direcției INI, însă, nu i s-a permis. Pânzari le-a ordonat mascaților să nu-i permită noului șef al MAI să intre în clădire. Mai mult, el personal le-a arătat cum să facă asta.

Polițiștii care și-au exprimat susținerea față de noul Guvern s-au pomenit suspendați din funcții de vechiul regim care refuză să plece. Versiunea lui este că prin exprimarea poziției lor, inspectorii au făcut declarații care contravin statului lor de polițiști.

Fosta conducere a poliției, declarată parte a statului captiv de noul Parlament, le-a pornit anchetă de serviciu celor șase polițiști. Unii dintre aceștia au fost, la propriu, împinși din instituția în care activează.

Alții s-au văzut nevoiți să iasă pe fereastră.

Întrebat de jurnaliști de ce un polițist a fost împins pe ușă, iar altul a ieșit pe fereastră, Pânzari a declarat că ar fi un show și o minciună. Chiar dacă există probe video.

Evenimentele de azi au loc după ce aseară șase polițiști din direcția a șasea a INI, inclusiv șeful acestei subdiviziuni, au declarat că susțin noul guvern și noua conducere a poliției.

Judecătorul Gheorghe Balan, numit de Guvernul Sandu șef al IGP, în locul lui Alexandru Pânzari, a făcut un apel către toți polițiștii.

Opinia ta contează. Comentează!