Image-Description
„Stop dictaturii”; Mișcarea ACUM organizează o manifestație la Ambasada Turciei
Politic 17 octombrie 2018, 10:02 | 13153

Manifestație la Ambasada Turciei în ziua în care președintele turc Recep Tayyip Erdogan vine la Chișinău. Este vorba despre acțiunea publică „Stop dictaturii”, organizată de Mișcarea de Rezistență ACUM. Acțiunea „Stop dictaturii” va începe la ora 12:15, în fața Ambasadei Turciei din Republica Moldova, str. A. Mateevici 55, anunță Mișcarea ACUM.

Precizăm că președintele Turciei efectuează o vizită în Republica Moldova în zilele de 17 și 18 octombrie curent, la invitația lui Igor Dodon. La Chișinău, Erdogan va participa la inaugurarea clădirii Președinției, reparată de Agenţia guvernamentală turcă pentru Cooperare și coordonare (TIKA), iar în cea de-a doua zi va pleca în Găgăuzia.

Vizita președintelui turc are loc în contextul în care, la începutul lui septembrie, șapte cetățeni turci au fost expulzați din Republica Moldova, fiind suspectați de legături cu o grupare islamistă. Societatea civilă și partidele antioligarhice susțin că s-a comis un abuz și denunță o înțelegere dintre regimul de la Chișinău și cel turc, care s-ar putea solda cu moartea celor șapte persoane în Turcia.

Opinia ta contează. Comentează!