ZELENSKI: Foarte curând, în Ucraina vor fi două zile ale victoriei, iar cineva nu va mai avea nici una
Externe 9 mai 2022, 20:24 | 741

Vladimir Putin a declarat astăzi la Moscova că "intervenţia" Rusiei în Ucraina a fost necesară, pentru că, cităm, Occidentul "se pregătea să ne invadeze pământul, inclusiv Crimeea". La Kiev, Volodimir Zelenski a declarat că ţara sa va câştiga războiul cu Rusia şi că Ucraina nu va ceda niciun teritoriu. ”Foarte curând, în Ucraina vor fi două zile ale victoriei. Iar cineva nu va mai avea nici una”, a subliniat Zelenski.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Niciodată nu vom uita ce au făcut strămoșii noștri în cel de-al Doilea Război Mondial, unde au murit peste opt milioane de ucraineni, iar fiecare al cincilea ucrainean nu s-a întors acasă. Iar în total, războiul a luat peste 50 milioane de vieți omenești. Noi nu spunem „Putem repeta!”. Să repete 2 mii 194 de zile de război poate să vrea doar un nebun, care astăzi repetă ororile regimului lui Hitler, cel care folosește filosofia nazistă, copiază tot ce au făcut ei (naziștii - n.n.). El e condamnat pentru că e blestemat de milioane de strămoși, atunci când a început să meargă pe urmele ucigașului lor (Hitler - n.n.). Iar din această cauză va pierde tot. Foarte curând, în Ucraina vor fi două zile ale victoriei. Iar cineva nu va mai avea nici una. Am învins atunci, o să învingem și acum!"

În discursul său cu ocazia Zilei Victoriei, la începutul paradei militare ce are loc în Piaţa Roşie, pentru a marca victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial Vladimir Putin s-a adresat forţelor sale armate care luptă în regiunea Donbas din Ucraina că acestea luptă pentru Patria lor.

VLADIMIR PUTIN: "Luptați pentru patrie. Pentru viitorul acesteia. Pentru ca nimeni să nu uite lecțiile celui de-al doilea Război Mondial. Pentru ca nicăieri în lume să nu mai existe loc pentru călăi, ucigași și naziști."

"Moartea fiecărui soldat şi ofiţer este dureroasă pentru noi. Statul va face totul pentru a avea grijă de familiile lor", a asigurat Putin.

Circa 11.000 de militari sunt prezenţi la defilarea din Piaţa Roşie. Manifestări similare au loc şi în alte 28 de oraşe ruse, din Vladivostok, în Oceanul Pacific, şi până în St. Petersburg, la Marea Baltică. Rusia îşi numeşte agresiunea sa militară împotriva Ucrainei drept ''operaţiune specială pentru denazificarea'' ţării vecine şi pentru protejarea comunităţii rusofone din estul acesteia.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie