Poliția a sesizat CEC-ul de la Comrat
Politic 9 mai 2023, 19:53 | 846

Poliția a sesizat în această dimineață Comisia electorală de la Comrat despre neregulile admise de un partid în campania pentru alegerile bașcanului autonomiei găgăuze. Autoritățile de la Chișinău afirmă că este vorba despre Partidul Șor, ai cărui reprezentanți sunt acum cercetați penal.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina oficială a Poliției Republicii Moldova, printre acțiunile expuse în sesizare se numără.

COMUNICATUL POLIȚIEI: "Printre acțiunile expuse în sesizare se numără coruperea alegătorilor, transportarea organizată, contra plată, a alegătorilor la secțiile de votare, plasarea afișajului electoral în locuri nepermise și achitarea mijloacelor bănești din surse financiare nedeclarate la Comisia Electorală Centrală."

”Aceste acțiuni sunt incompatibile cu un proces electoral democrat”, se mai arată în comunicatul poliției.

Duminică, 7 mai, ofițerii CNA, procurorii anticorupție și angajații Inspectoratului Național de Investigații au efectuat mai multe acțiuni de urmărire penală în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor de către reprezentanții Partidului Șor în vederea determinării acestora de aș-i da voturile pentru Evghenia Guțul. Pentru determinarea unui număr de 30 de alegători de a-l vota pe candidatul Partidului Șor, fiecare activist era remunerat cu 15.000 de lei. Ancheta a stabilit că Evghenia Guțul și grupul său de inițiativă ar fi acceptat cu bună știință bani din partea unui grup criminal organizat pentru remunerarea ilicită a activiștilor implicați în campania electorală de alegere a bașcanului autonomiei găgăuze.

În acest dosar sunt vizați zece reprezentanți ai Partidului Şor. Toți sunt cercetați în libertate.

Opinia ta contează. Comentează!