Un tânăr de 18 ani din Donețk a rămas să aibă grijă singur de patru frați mai mici, după ce un obuz a ucis-o pe mama lor
Externe 6 mai 2022, 17:33 | 717

Un tânăr de 18 ani din Donețk a rămas să aibă grijă singur de patru frați mai mici, după ce un obuz tras de ruși a ucis-o pe mama lor. Veaceslav a reușit să se evacueze din teritoriul ocupat și să găsească, împreună cu frații săi, adăpost în vestul Ucrainei, în regiunea Lvov. Tânărul le-a povestit jurnaliștilor de la agenția Unian prin ce chinuri a trecut și că vrea doar un singur lucru acum - o copilărie pașnică măcar pentru frații lui.

VEACESLAV, tânăr ce are grijă de patru frați: "Pe mama au ucis-o. A murit în brațele mele. Am încercat să o salvez, dar A căzut primul obuz, la zece metri distanță de noi. Am văzut cum a căzut. Mama s-a lăsat la pământ, eu m-am aplecat. Mama era chiar lângă mine. Am deschis ochii. Mama era alături. Ultimele ei cuvinte au fost ”cu mine totul este în regulă”. Eu o întorc, iar acolo."

Mama lui, de 37 de ani, a primit numeroase răni. Veaceslav spune că a pornit imediat în căutarea ajutorului, dar când s-a întors, era târziu.

VEACESLAV, tânăr ce are grijă de patru frați: "Cum să le spun copiilor, nu știam. Am intrat în casă, copii au înțeles totul. Pur și simplu, au înțeles totul singuri. Doar Nicole a întrebat dacă mama putea fi salvată."

Mama celor cinci copii a fost îngropată în același loc, unde a murit. Acum, tânărul își dorește ca frații lui să aibă o copilărie fără război.

VEACESLAV, tânăr ce are grijă de patru frați: "Vreau ca frații mei să aibă o copilărie. Eu vreau ca ei să se dezvolte, să aibă un viitor, să fie fericiți. Știu că voi face totul pentru asta."

Veaceslav și cei patru frați ai săi nu au alte rude. Tânărul de 18 ani și-a asumat toată responsabilitatea necesară.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie